Sayfalar

24 Şubat 2014 Pazartesi

sarımsak tozlu baharat

sarımsak seven dostlarım sizlerle muhteşem birşey paylaşacağım. bunu yapmak belki herkesin aklına gelmiştir ama cesret edip yapamayız neden mi? çünkü ya olmazsa beceremezsem diye. en sonunda karar verdim ve ben yaptım.. her yemeğe serpebileceğimiz, sarımsaklı yoğurtun sarımsağı da hemen hazır.
malzemelerimiz: çoook miktarda sarımsak, tuz ve fırın tepsisi 
tüm sarımsaklarımızı soyup minik minik olacak şekilde rendeliyoruz yada bıçakla küçük küçük kesiyoruz. 
küçülen sarımsaklarımızı fırın tepsisine koyuyoruz. 
fırında 180 derecede yukarıdaki resimde ki gibi renk olana kadar pişiriyoruz. 
fırında kuruyan ve pişen sarımsaklarımızı soğuduktan sonra robota alıp içine tuz ekleyip ufalıyoruz isterseniz ufalamak için blender'da kullanabilirsiniz.
blender'dan çıkan sarımsaklı tuzlu karışımımız çok ince kıvamda olacak. 
tuzluğa koyduğumuz sarımsak tozumuz emrinize amede hanımlar:)




1 yorum:

  1. buzdolabında kaç ay dayanır???fırınlanınca besin değerleri ölür mü??biliyor musunuz??birde pişerken fırın kokuyor mu denemek istiyorum da..yağmr..

    YanıtlaSil